Wednesday, January 19, 2011

CEK MEK MOLEK


Inilah yang terhasil.... Kuih Cek Mek Molek. Inilah first time aku buat kuih nie. Kuih nie kan kuih tradisi org kelate dan aku pulak org johor....

Balik aje dari opis aku mencari beras utk buat pengat [bubur cacar] memandangkan kat rumah ada 3 ketul keledek. tapi cari punyer cari... tak berjumpa2. Lastly ambik keputusan buat kuih nie.....

Bak kata hubby jgn membazir... guna apa yg ada di rumah tu. disebabkan terlalu asyik makan sampai lupa nak snap picture, dapatlah 2 ketul kuih tu. Amacam comey tak kuih yg aku buat nie? :)) :)) :))

2 comments:

Princess Nur said...

wahhh..syabas betti..hihi..akak org kelate pn tk penah wat kuih ni pasal pagi2 berlambak kat kedai..hihi

QasehTercipta said...

uikkk.... akak tak pernah buat ke? kih3... :)