Thursday, January 6, 2011

Merokok

Merokok??? Weiii busuknyaa... mesti guys yang merokok akan marah tapi itu adalah realitynya pada aku. Aku? aku memang tak boleh bau asap rokok nie. Hidung aku nie sensitif sangat dengan asap rokok nie...

En Defa? Yuppp dulu dia memang perokok tegar tapi sekarang alhamdulillah sedikit demi sedikit kurang ketagihannya. Bila berdepan ngan aku lagie laa dia tak merokok sebab hidung aku memang tak boleh hidu asap rokok. Nanti selsema aku bertambah teruk. Aku nie alahan pada habuk.

Kat mana En Defa merokok kalau kat rumah???

Kat sini hehehe.... [luar rumah] dan....


di sini.... toilet kedua. Toilet di dalam master bedroom memang diharamkan sama sekali menghisap rokok lalalalala....

Skrang nie kadar pengisapan rokok oleh En Defa telah berkurang. Kalau dulu sekotak untuk sehari tetapi kini sekotok boleh bertahan sehingga ke 2-3hari. Bergantung pada kawan2 yang datang mencucuk2 beliau hehehe....

Tapi aku akan tetap usahakan agar En Defa berhenti merokok untuk selama-lamanya. Ini pun untuk kesihatan sendiri dan isteri kan...

KATAKAN TIDAK PADA........... :))


S

2 comments:

Princess Nur said...

Samala kita..tak suka btul bau asap rokok kan? pening macam nk muntah..sib baik my hb tk merokok :)

QasehTercipta said...

alhamdulillah jgk sbb dia tak smoking bila sy ada hehehe. sampaikan kawan dia dtg pasang loceng rumah pun dia suruh smoking kat luar rumah hehehe