Wednesday, March 30, 2011

DURIAN


Sedap tak??? pada yang hantu pada raja buah nie mesti akan cepat2 menjawab sedap kan...
Aku nie bukanlah boleh diketegorikan HANTU tapi aku memang suka makan segala macam buah...

Dah lama aku minta ngan en suami utk belikan tapi en suami bgtahu dia tak pandai pilih. dia suruh aje beli kat pasaraya yang dah siap dikopek tapi aku tak mahu.... tak freshhh, x sedap, x puas...

Hari tu ada sekali dia beria nak belikan tapi kecewa bila semua gerai tak buka utk jualan.

So now, tak sabar nak balik JB next week.... nak suruh ayah ajelah yang belikan. ayah pandai pilih sbb dari muda lagi dia memang jaga pokok durian. dulu masa arwah atok ada lagi, senang aje nak dapat kat kebun tapi laa nie arwah atok dah xde.... Tetiba terasa rindu sangat pada beliau... beliau tak pernah penat layan kerenah cucu dia yang satu nie. Alfatihah untuk arwah :(

5 comments:

Princess Nur said...

sedapnya duriaann...sy pun tk sabar nak makan..huhu

QasehTercipta said...

jom2... kite gie makan durian hehehe

mffzone said...

br mkn smlm...i bedal 5biji..asben bedal 5biji..anak2 melopong...kohkoh...

BRO_MONDAY said...

sis pieja : wah!!!! sedap tu!!! ai bukan hantu durian...sekadar suka camtu je...

QasehTercipta said...

mffzone : amboi mak ngan bapak nie. cian kat anak2 taw hehehe

Bro Monday : memang sedap, disebabkan kesedapan, kami beli sampai 2 kali hehehe