Wednesday, April 17, 2019

Farewell Lunch...

Selamat tinggal shila... semoga terus berjaya di tempat baru







Tuesday, April 2, 2019

Kursus Perakaunan Akaun Amanah, Deposit dan Panjar

Kursus Perakaunan Akaun Amanah, Deposit dan Panjar
25-28 Mac 2019







corat-coret berkursus selama 5hari 4 malam di Institut Perakaunan Negara Sabak Bernam..
tahu depan akak memang nak datang sana bawa kereta. tak mahu lagi naik bas IPN huhuhu..

selama 3 jam menanti peserta dari Segamat yang terperangkap dalam kesesakan lalu lintas. rasa nak turun bas aje masa tu. 

selepas kursus hari pertama, berusaha cari tempat makan bila nak guna app Grab tak ada pula di kawasan tu. guna apps Mycar berkali-kali retry driver pun takde. akhirnya cari alternatif lain, jomm sewa kereta. bila dah dapat, evcited sangat, cepat2 bersiap. sebab tu mak pesan, jangan gembira sangat. tunggu dekat pejabat asrama sampai 1 jam lebih, tidak kunjung tiba. aduhaiii apalah susah sangat. bila call/whatsapp cakap OK OK tapi KO. terus aku batalkan tempahan. bila dah batal, baru cakap dia dah ada depan guard. ko rasa? minta maaflah encik, kalau nak berniaga bukan macam tu. ikut pada apa yang kau janji. kalau setakat tunggu 15 minit boleh terima lagi. ni dekat 1 jam setengah kot. 

sebab tu, untuk tahun depan ... aku dah nekad nak bawa kereta sendiri aje walaupun tak boleh nak tuntut.

sila lah majukan kawasan tu, sedihhh...  

Salam Perpisahan

Selamat tinggal Shila... semoga berjaya di tempat baru







Sunday, March 31, 2019

Kenduri Kahwin


ini bukti akak gie kenduri kahwin taw dalam keadaan cuaca yang sangat panas sekarang ni. walau diri kurang sihat, ku gagahi jua demi en suami

Saturday, March 16, 2019

Mesyuarat Rancangan Malaysia Kesebelas di Hotel Lexis Port Dickson 13 Mac hingga 16 Mac 2019





Water Chalet Hotel Lexis


Ballroom yang kami berkampung selama 3 hari

penerangan tuan SUB sebelum kami bermula
antara peserta mesyuarat terawal hadir

setting untuk hari pertama dan kedua -- round table

sebahagian cendermata oleh agensi

cendermata pun akak jaga, jangan ingat akak jaga pendaftaran sahaja

malam pertama, masih boleh super supper di luar bersama tuan SUB

hari kedua bakal berakhir


setting berubah pada hari kedua malam

Hari Kedua - Pembentangan bersama dengan Timbalan Ketua Setiausaha Pembangunan

hari Ketiga - Pembentangan bersama Ketua Setiausaha

Urusetia serba boleh, Menteri pun kami sambut, Menteri KPLB

Hari Ketiga - Pembentangan bersama YBhg Menteri KPLB

~KAMI~

muka stress tunggu aiskrim tak siap2 (padahal menanti Menteri tiba)

~KAMI~ Bawang Troopers~

Sempat lagi kami intai ke sini hahaha...

aktiviti dikala mengantuk mgundang kami semua

bab Makan memang kamilah ... 

Selamat Tinggal RP4 2020 


Berkampung kami dari 13 Mac hingga 16 Mac 2019 di Lexis Port Dickson sempena Mesyuarat Penyediaan Projek/ Program Pembangunan Rancangan Malaysia Kesebelas (RMKe11) Rolling Plan Keempat (RP4) Bagi Tahun 2020 Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB) 


 Pelbagai rasa yang dapat daripada bermula mencari tempat penginapan sehinggalah selesai mesyuarat kali ini.

Jumpa lagi tahun hadapan... 







Thursday, February 21, 2019

AKU TAKUT




Katamu cintaku berlebihan
Cemburuku tak beralasan
Membuat dirimu tak nyaman
Maafkan aku sayang
Aku takut
Kehilangan dirimu
Aku Takut
Takut kehilanganmu
Aku takut
Kehilangan cintamu
Aku takut
Hidup tanpa dirimu
Aku tak akan bisa
Aku yang bisa gila
Bila kau pergi
Meninggalkanku
hoo...
Katamu cintaku berlebihan
Cemburuku tak beralasan
Bagaikan burung dalam sangkar
Maafkan Aku Sayang
Aku takut
Kehilangan dirimu
Aku Takut
Takut kehilanganmu
Aku takut
Kehilangan Cintamu
Aku takut
Hidup tanpa dirimu
Aku tak akan bisa
Aku yang bisa gila
Bila kau pergi
Meninggalkanku
houo...
Aku takut
Kehilangan dirimu
Aku Takut
Takut kehilanganmu
Aku takut
Kehilangan Cintamu
Aku takut
Hidup tanpa dirimu
Aku tak akan bisa
Aku yang bisa gila
Bila kau pergi
Meninggalkanku
Songwriters: Dose Hudaya
Released2016
GenrePop

DERITA



Ku sangkakan kau permata
Tapi hanyalah dimata
Bagai duri yang melukai
Diri ini
Sejujurnya ku tiada
Teman lain dihatiku
Kau berubah tanpa ku rela
Mengapa ini terjadi
Kau katakan sayang tapi ku terluka
Egomu menggunung
Kau tak pernah mengalah
Padahal dirimu
Punca semuanya
Bagaimana lagi harusku terima
Jika kau begini
Yang selalu menyakitiku
Walaupun bersama
Kau selit derita
Kau katakan sayang tapi ku terluka
Egomu menggunung
Kau tak pernah mengalah
Padahal dirimu
Punca semuanya
Bagaimana lagi harusku terima
Jika kau begini
Yang selalu menyakitiku
Walaupun bersama
Kau selit derita
Kau katakan sayang tapiku terluka
Egomu menggunung
Kau tak pernah mengalah
Walaupun bersama
Kau selit derita
Walaupun bersama
Kau selit derita

Songwriters: isma sane

Monday, February 18, 2019

Kemarin - Seventeen



Kemarin engkau masih ada di sini
Bersamaku menikmati rasa ini
Berharap semua takkan pernah berakhir
Bersamamu
Bersamamu
Kemarin dunia terlihat sangat indah
Dan denganmu merasakan ini semua
Melewati hitam-putih hidup ini
Bersamamu
Bersamamu
Kini sendiri di sini
Mencarimu tak tahu di mana
Semoga tenang kau di sana
Selamanya
Aku selalu mengingatmu
Doakanmu setiap malamku
Semoga tenang

Sunday, February 10, 2019

Thursday, February 7, 2019

Bukit Kota Warisan 2


hari ni sekali lagi akak berlari mendaki bukit Kota Warisan. Alhamdulillah lagi baik dari semalam. Esok kita cuba lagi sampai berjaya tawan



Wednesday, February 6, 2019

Bukit Kota Warisan




Petang ni kita berlari di kawasan rumah aje.. Bukit Kota Warisan. 
Ini hasil untuk petang ni.. jantung pam sangat2 laju. bukit ni memang tersangat2 mencabar. ada sekali masa berlari tu seorang pakcik. kuat sungguh stamina dia. dia boleh berlari naik dan turun 2 pusingan. akak pun tak boleh nak berlari sebab bukit.
doakan akak istiqamah yea.. moga bukit Kota Warisan ini bakal akak tawan hahahaha