Wednesday, April 17, 2019

Farewell Lunch...

Selamat tinggal shila... semoga terus berjaya di tempat baru







Tuesday, April 2, 2019

Kursus Perakaunan Akaun Amanah, Deposit dan Panjar

Kursus Perakaunan Akaun Amanah, Deposit dan Panjar
25-28 Mac 2019







corat-coret berkursus selama 5hari 4 malam di Institut Perakaunan Negara Sabak Bernam..
tahu depan akak memang nak datang sana bawa kereta. tak mahu lagi naik bas IPN huhuhu..

selama 3 jam menanti peserta dari Segamat yang terperangkap dalam kesesakan lalu lintas. rasa nak turun bas aje masa tu. 

selepas kursus hari pertama, berusaha cari tempat makan bila nak guna app Grab tak ada pula di kawasan tu. guna apps Mycar berkali-kali retry driver pun takde. akhirnya cari alternatif lain, jomm sewa kereta. bila dah dapat, evcited sangat, cepat2 bersiap. sebab tu mak pesan, jangan gembira sangat. tunggu dekat pejabat asrama sampai 1 jam lebih, tidak kunjung tiba. aduhaiii apalah susah sangat. bila call/whatsapp cakap OK OK tapi KO. terus aku batalkan tempahan. bila dah batal, baru cakap dia dah ada depan guard. ko rasa? minta maaflah encik, kalau nak berniaga bukan macam tu. ikut pada apa yang kau janji. kalau setakat tunggu 15 minit boleh terima lagi. ni dekat 1 jam setengah kot. 

sebab tu, untuk tahun depan ... aku dah nekad nak bawa kereta sendiri aje walaupun tak boleh nak tuntut.

sila lah majukan kawasan tu, sedihhh...  

Salam Perpisahan

Selamat tinggal Shila... semoga berjaya di tempat baru