Monday, January 18, 2010

Riadah SRD Januari 2010














Ini adalah sebahagian renteten aktiviti riadah buat kali kedua oleh Kelab SRD [Saga Racing Development]
Maklumat lanjut berkenaan aktiviti, sila layari :

Monday, January 11, 2010

DX Community@Kalumpang Tanjung Malim

Alhamdulilah, akhirnya kami semua selamat tiba di Kalumpang dalam jam 11:00 pg. Time nak masok ke dalam tu mmg extreme sungguh bcoz jlan kat situ tanah merah. Kesian kete cik puteh yg aku naik tu. Hukhukhuk..... Apa pun, thanx & credit for Puteh, Udes sbb invated faez joint this program. Cayang lah kat korang muahhhh.... muahhhh.... muahhhh......




~Acara memasang khemah~


~Time Berendam~

Memang sejuk giler kat sini. Walaupun aku nie x pandai berenang tp layan jgk ler. Dah nak lemas pun aku time tu, naik pucat rasanye. Masing2 gelakkan aku, esp si haikal. Sengal!!!! Padahal dia kat depan aku je time tu. Dia bgtau mmg sengaja nak bg aku minum air tu. Hampeh!!! Tp thanx kat haikal, pali & cicak sebab sentiasa mjadi pyelamat & pelampung hahahaha!!!!!

Seawal jam 7 pgie pulak, dah turun berendam lagie. Giler siott. Time tu, bila buka mulut, berasap2. Perghhhhh..... mcm dok kat oversea pulak

~Mieza & Ct~




~Puteh, aez, aishah~

~Puteh & aez~





~Time BBQ~

Best marbeles ler ayam bbq tu. Mmg meresap dalam jiwa kohkohkoh!!!!






Lepas balik berendam

~Time to go back Putrajaya ~


bdak2 DX Comunity





Semuanya 10 biji keta myvi ++ 1 keta swift kepunyaan cik amy [tsesat pulak hakhakhak]







Sebelum balik ke Putrajaya, sesi membasuh ke semua kereta ler. Sementara menanti ke10 kereta siap dicuci, acara makan di restoran pau yg palin famous kat Tanjung Malim nie. Emmm.... klau ikut pada selera tekak aku ler, mmg x sedap pun pau kat sini. Cuma.... ianya mmg sgt lembut.
So now.... END

Wednesday, January 6, 2010

Repoeblic Patah Hati - Dosa

Repoeblic Patah Hati – Dosa

* pantaskah aku ini jadi penghuni surga
sedangkan ku banyak dosa

salam ya salam, assalammualaikum
wahai kawanku perkenankan ku ceritakan resah gelisah ku
tentang betapa dekatnya jarak hidup dan mati di dunia ini
tentang kematian yang setiap saat bisa saja mendatangiku tanpa permisi

astaghfirullah, begitu banyak waktu yang kulewati dengan sia-sisa
hingga tak ada sedikit pun ruang di hati
kecuali hanya terisi dengan dosa
dosa kecil dosa besar semua bertumpuk seperti sampah
yang bisa menguburku dalam liang lahat
hingga membusuk melebihi sampah

repeat * [2x]

hingga suatu ketika ku jatuh sakit, udara dingin terasa menggigit
dan ku merasa inilah akhir perjalanan hidupku
yang begitu singkat dan hanya terisi dosa
takut mati, takut mati, aku amat sangat takut mati
ku merasa neraka makin dekat dengan jiwaku
yang tak bisa melakukan apa-apa lagi

alhamdulillah, segala puji bagiMu Ya Allah
yang masih memberi hambaMu waktu tuk kembali padaMu
sungguh aku ingin melunasi semua dosa-dosaku
yang tak bisa kuhitung satu demi satu
walau aku tahu takkan cukup waktu
menghitung dosa-dosa yang melebihi jutaan bintang

repeat *

ra magrib, ra isya’, ra subuh, ra dhuhur, ra ashar, ra poso, ra zakat, ra ngaji
sregep sing ngapusi, mendem … bengi
bojo gonta-ganti nganti bingung sing ngopeni
kelingan neng omah yen duit
terus njaluk wong tuwo alesan neko-neko nganti ngapusi
sarunge mambu nganti koyo kloso,
dikumbah setaun pisan wae yen arep bagda
dasarane bocahe mbeleng, wayahe sholat malah pasang nomer
senin kemis poso susu, sasi poso malah dolanan susi
susa susu susa susi, susa susu susa susi
saiki susah, sesuk susah, susi marake susah

Tuesday, January 5, 2010

Sudah Cukup

mungkin hati ini tak ingin kau kembali
namun mimpi ini selalu aku banggakan
dan di saat terindah bersama dirimu
kan selalu ada di setiap jejak langkahku

* dan tak pernah aku sesali cintaku untukmu
karena bagiku tlah milikimu sudah cukup untukku
kemanapun aku pergi selalu sepi tanpamu
dimanapun aku berpijak selalu hadir bayangmu

kuteteskan air mata ini untukmu
saat kau lepaskan cintaku untuk dirinya
dan di saat terindah bersama dirimu
kan selalu ada di setiap jejak langkahku

video

Monday, January 4, 2010

Selamat Tinggal Pika

Ini adalah rentetan majlis yang aku dan rakan2 adakan untuk majlis perpisahan pembantu aku, pika.

Lepas nie dia akan mjawat jawatan sebagai Pegawai Tadbir wuaa....wuaa...wuaa.... Aku terpaksa mencari pembantu yang baru dan terpaksalah aku mengajar dari A to Z semula. Penatnyaa. Tapi itulah pjalanan kehidupan.

Semoga berjaya wahai adikku tersayang muahhhhh..............



Inilah dia pika kesayanganku


Cake yang disponsor oleh rakan2 yang lain...


Inilah menu utama yang disponsor khas semuanya oleh.... aku ler sapa lgie. Dah dia ni anak buah aku kan


See.... gegurl semuanye kan. Nama pun Kewangan kan. Pasti dimonopoli oleh kaum wanita..



Errmmm.... akhirnya ada gak pict aku yg diorg ambek secara candid. Aku kan pemalu utk diambik gambar hahaha...


Inilah duniaku.... Nie tgh bserak, aku blom abis dalam proses mgubahsuaian