Wednesday, March 30, 2011

DURIAN


Sedap tak??? pada yang hantu pada raja buah nie mesti akan cepat2 menjawab sedap kan...
Aku nie bukanlah boleh diketegorikan HANTU tapi aku memang suka makan segala macam buah...

Dah lama aku minta ngan en suami utk belikan tapi en suami bgtahu dia tak pandai pilih. dia suruh aje beli kat pasaraya yang dah siap dikopek tapi aku tak mahu.... tak freshhh, x sedap, x puas...

Hari tu ada sekali dia beria nak belikan tapi kecewa bila semua gerai tak buka utk jualan.

So now, tak sabar nak balik JB next week.... nak suruh ayah ajelah yang belikan. ayah pandai pilih sbb dari muda lagi dia memang jaga pokok durian. dulu masa arwah atok ada lagi, senang aje nak dapat kat kebun tapi laa nie arwah atok dah xde.... Tetiba terasa rindu sangat pada beliau... beliau tak pernah penat layan kerenah cucu dia yang satu nie. Alfatihah untuk arwah :(

Monday, March 28, 2011

CERRUTI 1881 ODDISEA DONNA MOP DIAL LADIES SWISS WATCH





Dah lama nak buat entry nie tp asyik terlupa sangat...

Nielah jam tangan hadiah dari en suami sempena perkahwinan kami. Pada mulanya aku cuma mahukan jam berjenama BONIA tapi kata en suami dah terlalu biasa sangat so kami usha2 jenama yang lain. Yang penting berkualiti dan menepati warna thema kami... GOLD BLACK.

Kini... Inilah antara barang yang paling aku sayang sangat.... terlalu sayang utk digunakan bagi akviti yang lasak :) . walaupun ada 2 tahun guarantee tapi still kena jaga penuh kasih sayang,,,, ♥♥♥

Saturday, March 19, 2011


Inilah aktiviti pada minggu nie... Seawal pagi lagi dah gerak ke KL untuk ber"shopping" tudung...

En suami beri hari nie adalah hari Pn Defa semata mata hehehe....

Sampai 7 helai tudung dibeli dengan sepasang baju kurung... rambang mata nak pilih tudung & kedai... Tapi yang menariknya, semua nie En Defa yang pilihkan... Pn Defa hanya menjadi patung utk peragakan sahaja lalallaa....

So, credit thanks a lot utk En suami kerana telah meluangkan masa serta mengeluarkan ehem2.... utk saya yea... Bln depan boleh kan tambah koleksi lagi hehehe.....

Wednesday, March 16, 2011

Keunggulan Terbilang Lagu Rasmi UTM

Lagu kenangan nie.... :))


UTM

Malam nie bila buka fb kawan sama2 course time kat (dulu panggil UTMKL tapi kini UTM City Campus) tetiba buat rasa rindu sangat saat-saat study dulu...

Nielah mercu tanda... time aku study tak ada lagi mercu tanda nie. kat sini selalu student melepak sementara tggu nak masuk dewan exam. kat sebelah kanan itulah dewan peperiksaan... dewan nie memang ada sejarah buat aku.
Sejarah apa? sejarah aku terpaksa keluar awal dr dewan peperiksaan sebab sakit pewot yg teramat sangat hakhakahak.... dah laa dewan nie besar gabak, aku pula tu duduk kat depan sekali. kawan2 semua ingat aku nie excellent laa sebab keluar awal, padahal lalalallalaa..... ☺


Nie pula adalah gambar terakhir kami kat sini... semua nie budak2 class aku. skema giler time nie. masing2 tak sanggup nak nengok gambar nie. semua tergelak giler2 nengok diri sendiri. cuba cari mana satu aku??? aku pun tak tahu macam manalah aku boleh ambil aksi ala2 manja mcm tu owhhhhh its FAEZ..... bluwekkkkkk :p


Haaaa.... nie pula adalah hari terakhir kami semua bersama sebab selepas nie masing2 akan ada yang balik ke kpg @ tempat asal masing2 utk buat praktikal. termasuklah aku time tu... aktiviti nie kami buat kat taman KLCC. cuma kaum2 hawa sahaja yg terlibat. kami bertukar2 cenderahati.

Haaa... nak tahu mengapa ada seorang yang cukup setia dengan speck hitam? hahaha... dialah ALONG. antara kawan baik aku semasa study dulu. dia kena jangkitan sakit mata dihari2 last exam... so kenalah pakai spec, kang berjangkit pula.

So... byk sangat pengalaman suka, duka semasa kat sini. Yang suka ajelah dikongsi. Yang duka tu better semat jauh2 dalam hati. Moga2 kelukaannya tidak tercalar kembali.

Tuesday, March 15, 2011

Flowers


Hari ni dapat suprise dari my hubby.... ♥♥♥

Malu giler time Pn Defa terima nie... lgie2 time tu ngah cibok uat kerja kat opis. opismate semua tegur... mereka ingatkan hr nie bsday Pn Defa @ annivesry.... Yang pasti my hubby memang suka buat suprise begini. Bila ditanya untuk apa? Dia cakap sebagai menghargai diri Pn Defa... Alahaiiiii.... u so romantik tp so sorry Pn Defa nie tak pandai romantik2 nie hahahaha......